Sport

Berki Krisztián nincs teljesen rendben

Berki Krisztián (berki Krisztián)
Berki Krisztián (berki Krisztián)

Már javában zajlanak a pódiumedzések Nanningban, a tornászok október 3-án kezdődő világbajnokságának helyszínén. Olimpiai bajnokunk annak ellenére hibátlanul mutatta be két ollós, bőrorsós, 7.0 kiinduló pontú gyakorlatát, hogy a válla nincs teljesen rendben, ezért az utóbbi napokban nem kapott teljes terhelést.

A Berki Krisztián, Hidvégi Vid, Tálas Bence, Vlacsil Attila, Babos Ádám,Vecsernyés Dávid és Dudás Norbert alkotta férfi válogatott tagjai a pódiumedzés elején kicsit megilletődötten tornásztak. Az elején még elkapkodták a gyakorlatokat, de a végére mindenki belejött. Hidvégi Vid is jó lólengésgyakorlatot adott elő a pódiumedzésen.

 
A férfi tornász válogatott
Forrás: matsz.hu / Altorjai Sándor

A következő napokban még több tréning vár a válogatottra, a kapitány csütörtökön hirdeti ki, hogy ki az a hat fő, aki a szerekhez léphet a vb-n. A magyar válogatott szombaton, helyi idő szerint 11.30-kor kezdi meg a vb-t a 7. csoportban.

“Örülök, mert jól sikerült a pódiumedzés. Maga a szer egy kicsit más, nem szabályszerű, még a japán lónál is furcsább, mások a kápák, de ezen nem lehet változtatni. Így nem volt más választásom, hozzá kellett szoknom, most már nem zavar különösebben” – nyilatkozta Berki Krisztián a “szólított edzést” követően a matsz.hu oldalnak.

 
Berki Krisztiánt egyelőre nem hátráltatta a válla
Forrás: matsz.hu / Altorjai Sándor 

A rakoncátlankodó válláról hallgatott, de Kovács István a válogatott kapitánya megerősítette, olimpiai bajnokunk nincs teljesen rendben, ezért az utóbbi napokban nem kapott teljes terhelést, de felkészülése jól sikerült. “Berki Krisztián jól teljesített, a tervek szerint a selejtezőben is ezt a 7.0 kiindulójú gyakorlatot mutatja be. Remélem, hogy a szombati versenyre mindenki összekapja magát. A tervek szerint a csapatnak a 24-be kell kerülnie” – nyilatkozta a kapitány.

Hogy miért kell a 24-ben végeznie a férfi csapatnak? Mert a nanningi világbajnokság egyfajta előkvalifikációs vb, csapattal a legjobb 24-be kell kerülni ahhoz, hogy a 2015-ös világbajnokságon csapattal vehessenek részt a magyarok, ahol már olimpiai kvótát lehet szerezni. A csapat Nanningban 6 fővel szerepelhet, öt versenyző léphet a szerekhez, és négy eredménye számít. Az egyéni összetett fináléba a legjobb 24 tornász kerülhet, de nemzetenként csak kettő – számolt be a szövetség honlapja.  

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik