Sport

„A vízilabda majdnem olyan, mint a diktatúra”

Faragó Tamás beszélt a friss szabályváltozásokról és a FINA valamint a LEN közötti ellentétről.

A héten jelentették be, hogy változások jönnek a vízilabdában. A Digi Sport Reggeli start c. műsorának vendége volt az olimpiai bajnok Faragó Tamás, aki már jó pár éve a sportág megreformálását sürgeti.

A korábbi kiváló játékos, későbbi edző és szövetségi kapitány szerint a legnagyobb baj az, hogy az európai szövetség (LEN), amely már sokat tehetett volna a vízilabdáért, játékvezetői befolyás alatt van, mivel egykori sípmesterek alkotják a testület nagy részét.

„A vízilabda majdnem olyan, mint a diktatúra: minél bonyolultabb és minél nagyobb a káosz, annál nagyobb szükség van a hatalomra” – mondta Faragó, aki hozzátette: ha próbáltak is változtatni, akkor még nagyobb káoszt okoztak, ezzel is igazolták, hogy szükség van rájuk.

„Az a szomorúság állt elő, hogy egy világversenyen a zsűriben gyakorlatilag 11-12 ember ült, miközben a nézőtéren két-három ember.”


Fotó: Digi Sport

Faragó Tamás megjegyezte, szerinte „bandaháború” folyik a nemzetközi szervezet, a FINA és a LEN között és nem lehet tudni, mit fog lépni a mostani változtatásokra az európai szövetség.

A többi közt arról is beszélt, hogy sztárjátékosokra van szüksége a csapatoknak, és azzal is baj van, ha a kapus a meccs legjobbja. Úgy véli, a szabályok változtatásának célja az kell legyen, hogy a zsenik legyenek kiszolgálva és a néző is izgalmakat lásson.

A Faragó Tamással készült interjút teljes egészében IDE kattintva nézheti meg. Érdemes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik