Sport

Balzsay Károly visszatérne a ringbe

A WBO világbajnoka komoly célokat tűzott ki maga elé: gyógyulása után még egyszer szeretne bokszolni.

A magyar ökölvívó szervezetét nyirokmirigy rák támadta meg tavasszal, azonban az orvosok bíztatták, jó esélye van a felépülésre. A kemoterápiás kezelések után kiderült, ez valóban így van, szerdán pedig kiderült, Balzsay már teljesen egészséges.

Így, hogy ezzel a problémával már nem kell törődnie a bokszolónak, a jövőbe tekint, és szeretné még egyszer szorítóba lépni.

Fotó: Europress Fotóügynökség

“Ugyan két éve a Bokszvilágszövetség nagyközépsúlyú vébéövének megvédésével búcsúztam, az év elején szóba került, jó barátomhoz, Erdei Zsolthoz hasonlóan én is kapnék egy hazai búcsúmeccset. De közbejött a betegségem, így ejtettük a témát Rácz Félix menedzserrel. A rákot legyőztem és hiányzik az életemből, hogy itthon köszönhessek el a közönségtől” – mondta a Blikknek.

Ez ugyan még csak terv, illetve álom, de Balzsay egy olyan budapesti gálán búcsúzna, melyen a fő attrakció a WBO kispehelysúlyú Eb-övét őrző Bedák Zsolt vb-címmeccse lenne.

“Konzultálnom kell az orvosommal, hogy kapok-e erre engedélyt, a felkészüléssel, meccsel nagy terhelés jár. Ha úgy érzem, hozzám méltatlan teljesítményt nyújtanék, szó sem lehet az összecsapásról. A nemzetközi amatőr ökölvívó-szövetség edzői tanfolyamát is elkezdem, ami lehet, ki is zár a profi rendezvényekről.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik