Sport

Szerdától pingpongozunk

póta georgina (póta georgina)
póta georgina (póta georgina)

Magyar részről a női válogatott a legjobb nyolc közé jutás, a férfi pedig a legfelsőbb osztályban maradás céljával utazott el a szerdától vasárnapig sorra kerülő lisszaboni asztalitenisz csapat-Európa-bajnokságra.

Egyik gárdának sem lesz könnyű dolga. A női csapat – Póta Georgina, Lovas Petra, Madarász Dóra, Pergel Szandra, Ambrus Krisztina összeállításban – a 16 csapatos úgynevezett bajnoki divízió C csoportjában a tavalyi Eb-n bronzérmes oroszokkal, a korábbi többszörös győztes hollandokkal, valamint a luxemburgiakkal találkozik majd. Utóbbi együttes ellen kötelező a győzelem, a másik két riválissal szemben ugyanakkor várhatóan bravúros teljesítmény kell, s csak a négyes első két helyezettje jut tovább a negyeddöntőbe.

A magyar férfiválogatott – amelyet Pattantyús Ádám, Jakab János, Kosiba Dániel és Lakatos Tamás alkot – a címvédő németekkel, a szintén jelentős játékerőt képviselő, házigazda portugálokkal, továbbá az osztrákokkal került egy csoportba. A gárda a papírforma alapján a torna második szakaszában a 9-16. helyért küzd majd, a kiesés elkerüléséért legalább a 14. pozíciót kellene megszereznie.

Az Eb programja (a magyar csapatok mérkőzéseivel):

szerda:
csoportmeccsek; nők, C csoport, 1. forduló: Magyarország-Hollandia 14.00, 2. forduló: Magyarország-Oroszország 20.00, férfiak, A csoport, 1. forduló: Magyarország-Portugália 17.00  

csütörtök:
csoportmeccsek; férfiak, A csoport, 2. forduló: Magyarország-Ausztria 14.00, 3. forduló: Magyarország-Németország 20.00, nők, C csoport, 3. forduló: Magyarország-Luxemburg 17.00   

péntek:
negyeddöntők, helyosztók

szombat:
elődöntők, helyosztók

vasárnap:
döntők

Ajánlott videó

Olvasói sztorik