Sport

Vasárnap nem ment a magyar birkózóknak

A kötöttfogású Módos Péter 1-1 győzelemmel és vereséggel, míg Korpási Bálint és Varga Ádám 2-2 siker és vereség után búcsúzott a taskenti birkózó-világbajnokság utolsó napján, vasárnap.

A magyar szövetség beszámolója szerint az olimpiai és világbajnoki bronzérmes Módos Péter jól kezdett, s a dán Tobias Fonnesbek 3-1-es legyőzésével bejutott az 59 kilogrammosok nyolcaddöntőjébe. Ott aztán az amerikai Spenser Mangótól 4-0-ra kikapott, s miután legyőzője az elődöntőben vereséget szenvedett, Módos kiesett.

A 71 kilóban szereplő Korpási Bálint szintén győzelemmel nyitotta a napot, az ukrán Armen Vardanjant 2-0-ra verte, a 16 között azonban, ha nagy csatában is, de 2-1-re alulmaradt az orosz Csingiz Labazanovval szemben. Az orosz később aztán meg sem állt a fináléig, így Korpási versenyben maradt. A vigaszágon a magyar birkózó sima, 7-2-es győzelemmel kezdett a szerb  Maksimovic ellen, s már csak egy siker választotta el a bronzmérkőzéstől, amiről végül kevéssel csúszott le: Korpási másfél perccel a vége előtt még 3-0-ra vezetett, a hajrában azonban az iráni Afshim Byabangard két akcióval fordított és 4-3-ra nyert.


Korpási Bálint
Fotó: MTI-archív 

A vb előtt kevéssel megsérült Kiss Balázs helyére beugró, 98 kilogrammos Varga Ádám is győzött a selejtezőben Taskentben, az izraeli Robert Avanisyant 3-0-ra múlta felül, a 16 között azonban a címvédő örmény Artur Alekszanjantól – a papírformának megfelelően – 2-0-ra kikapott. Alekszanjant később sem lehetett megállítani, Varga így a vigaszágra került, ahol a türkmén Arszlan Saparmammedovot 5-0-ra legyőzte, de a fehérorosz Aljakszandr Hrabovikkal nem bírt (0-6), így ő is kiesett.

A magyar kötöttfogású csapat – s egyben a teljes magyar küldöttség – így egy arany- és két bronzéremmel zárta a vb-t. Világbajnoki címet Bácsi Péter szerzett a 80 kilogrammos kategóriában, míg harmadik helyen Lőrincz Tamás és testvére, Viktor végzett, előbbi a 66, utóbbi pedig a 85 kilós súlycsoportban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!