Sport

Mayweather azt mondja megharapták – így is nyert

Negyvenhetedik profi meccse után is veretlen a 37 éves amerikai ökölvívó. Marcos Maidanát győzte le egyhangú pontozással.

A profi karrierje során veretlen Floyd Mayweather Jr. adott még egy esélyt az argentin Marcos Maidanának: a rutinos amerikai bokszoló és dél-amerikai kihívója májusban már megmérkőzött, előbbi nyert Las Vegasban. Magyar idő szerint vasárnap hajnalban ugyanott rendezték a visszavágót. „Money” Mayweather kezdte jobban az ütközetet, az első meneteket ő nyerte, Maidana csak a negyedik felvonásban kapcsolt. Egy rövid fellángolásra futotta az erejéből.


Fotó: Twitter

A nyolcadik menetben volt a legérdekesebb jelenetsor: az amerikai öklöző feldúltan mutogatott a mérkőzésvezetőnek, állítása szerint ellenfele megharapta az ujjait, Bayless azonban nem látott semmit, a bunyó folytatódott.

Mayweather a kis közjáték ellenére taktikusan folytatta a harcot és tulajdonképpen magabiztosan húzta be zsinórban 47. győzelmét. Emellett megvédte világbajnoki címeit is. Az egyik pontozó 115-112, a másik kettő 116-111 arányban látta jobbnak Mayweathert.

Nyilatkozatok

Floyd Mayweather Jr. így emlékezett vissza a történtekre:

„Megharapta az ujjaimat, a kezem pedig lezsibbadt, nem is tudtam a menet után rendesen használni a bal karom. Ellenfelem nagy küzdő, de tettem, amit tennem kellett. Megfogadtam apám tanácsát, igyekeztem minél többet ütni és minél kevesebbet kapni. Az első találkozásunkhoz képest most jobb formában voltam, de a teljesítményre közepest, vagy annál rosszabbat adnék. Pár ütést benyeltem és tudom, hogy ennél jobb vagyok.”

 Marcos Maidana tagadott:

„Jól felkészültem a meccsre és úgy gondoltam nyerhetek is, de ha a pontozók olyan embernek adják a győzelmet, aki elfut, azzal nem tudok mit kezdeni. Én voltam az agresszor a ringben. Tartottam azt, amit elterveztem, de Floyd rendre fogott. Nem haraptam meg a nyolcadik menetben. A kesztyűje a számon volt, de nem haraptam meg.”

(Forrás: Eurosport)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik