Sport

Végletekig kiélezett csata után francia vb-bronz

Franciaország kosárlabda-válogatottja 95-93-ra győzte le Litvániát.

Franciaország Litvániával találkozott a kosárlabda-világbajnokság bronzmérkőzésén, Madridban. A vb eddig legnagyobb meglepetését produkáló, a házigazda spanyolokat legyőző gallok ezúttal is kemény diónak számítottak, a litvánok szétszórtságát kihasználva 43-42-re vezettek a nagyszünetben.

A harmadik negyedben feljavult Litvánia csapatjátéka, az asszisztok száma is megnőtt. A fiatal Valanciunas vezette együttes 29 pontot dobott tíz perc alatt, ezzel pedig már előnyből várhatta a negyedik etapot.


Boris Diaw támadja a litván gyűrűt
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Jól indított a negyedik negyedben Franciaország, előbb 75-75-nél sikerült befogni a litvánokat, Diaw kosara után pedig már a vezetés is megvolt. Innen fordított Litvánia, ám jött Diaw és bravúros kosaraival köszönhetően rendkívül közel került a győzelemhez a gall csapat.

21 másodperccel a meccs vége előtt Heurtel kihagyott két büntetőt, majd a túloldalon Juskevicius dobott egy duplát faulttal együtt, eggyel mentek a gallok. A higgadtság döntött a győzelemről, mivel büntetőpárbajjá vált a mérkőzés, és a franciák bírták jobban az idegek harcát, 95-93-ra nyertek.

Franciaországnak ez az első világbajnoki érme, korábbi legjobbja egy negyedik hely volt 1954-ben.

Eredmény – kosárlabda-világbajnokság, bronzmeccs

Franciaország – Litvánia 95-93 (22-19, 21-23, 21-29, 31-22)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik