Sport

Vuelta: negyedszer is Degenkolb

A remekül hajrázó John Degenkolb negyedik sikerét aratta a 69. Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyen, ugyanis a szerdai, 17. szakaszon sem talált legyőzőre a mezőnyhajrában.

A második pihenőnapot követő 190.7 kilométeres etap végén a Giant-Shimano sprintere mögött Michael Matthews (Orica-GreenEdge) szerezte meg a második helyet, míg a harmadik Fabian Cancellara (Trek Factory Racing) lett. Az összetettben az esélyesek között nem változtak a különbségek. Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) magabiztosan őrizte meg a piros trikót – írja a velo.hu.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A mezőny A Coruña városába érkezett szerdán. Az etapon kategorizált emelkedő nem szerepelt az útvonalban. Ugyanakkor 3km-rel a cél előtt egy 600 méteres, meredek kockaköves szektor kínált esélyt a támadásra. 20 kilométer megtétele után öten léptek el a mezőnytől, Lluis Mas Bonet (Caja Rural), Elia Favilli (Lampre Merida), Daniel Teklehaimnot (MTN-Qhubeka), Rohan Dennis (BMC) és Bob Jungels (Trek). A nagy iramú szakaszon a szökevényeknek nem engedtek nagy előnyt, miután a sprinterek utolsó győzelmi esélyét kínálta ez a nap.

Az élboly előnye az utolsó 10 kilométerre érve csökkent egy perc alá és végül az élen haladók többségét a kockaköves részen megfogták. Itt több kisebb próbálkozást láthattunk, de az esélyesek csoportját a Sky gond nélkül áthozta a rázatón. A nap eleji szökésből Dennis és Favilli maradt legtovább az élen, de a célig vezető nagy gurulóversenyben 700 méterrel a cél előtt őket is utolérte a végzet. A hajrában Degenkolb-ot bezárták riválisai, de a németnél nincs gyorsabb ebben a mezőnyben és ezt ezúttal is bizonyította. A sor megszakadt a hajrában, de minden favorit az első csoportban jött meg.

Eredmény – Vuelta, 17. szakasz, Ortigueira-A Coruna, 190,7 km

1. John Degenkolb (német, Giant) 4:26:07 óra
2. Michael Matthews (ausztrál, Orica) azonos idővel
3. Fabian Cancellara (svájci, Trek) a.i.
   
Az összetett élcsoportja:
1. Alberto Contador (spanyol, Tinkoff-Saxo) 67:51:07 óra
2. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) 1:36 perc hátrány
3. Chris Froome (brit, Sky) 1:39 p h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik