Sport

Világszenzáció: Franciaország kiejtette a spanyolokat

A Spanyolországban zajló kosárlabda-világbajnokság negyeddöntőjében búcsúzott a házigazda, miután 65-52-re kikapott 2013-as Európa-bajnok franciáktól.

Már a találkozó legelején meglepte ellenfelét a francia alakulat, a Tony Parkert nélkülöző együttes ugyanis 8-0-val kezdett. Nem sokáig tartott ki az előny, a spanyolok egy 10-0-s futással átvették a vezetést, az első negyed pedig 15-15-tel zárult.

A folytatásban egyre gyengébben és pontatlanabbul kezdtek el kosárlabdázni a hazaiak, míg az ellenfél oldalán többek között Gobert és Diaw parádésan játszott, így a nagyszünetre hétpontos hátránnyal mehettek Gasolék.

Fotó: Europress fotóügynökség

A pihenőt követően teljesen más felfogásban dobálták a labdát a spanyolok, Franciaország pedig tanácstalan volt támadásainál, s csak hét pontot dobott a következő tíz percben. Ezzel együtt a hispániaiak épphogy csak fordítani tudtak, egy egység volt az előnyük a zárónegyed előtt.

Aztán jött a sokk, a franciák visszavették a vezetést, hat pont volt a különbség a két gárda között öt perccel a meccs vége előtt. Spanyolország cserélt, időket kért, de semmi nem segített rajtuk, az utolsó egy percben már nyolc pont volt a differencia, ami végül tizenháromra nőtt.

A kékek az elődöntőben a Brazíliát kiejtő szerbekkel játszanak majd a fináléba jutásért.

Eredmény – Kosárlabda-vb, negyeddöntő: 

Spanyolország–Franciaország 52–65 (15–15, 13–20, 15–7, 9–23) 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik