Sport

Mozduljon meg Európa!

Harmadik alkalommal indul a MOVE Week rendezvénysorozat.

Szeptember 29. és október 5. között harmadik alkalommal rendezik meg a MOVE Week elnevezésű, Európa-szerte népszerű rendezvénysorozatot, amelynek célja, hogy minél többen sportoljanak. Az Európai Unió által támogatott projekt célja, hogy 2014-ben egymillió európai állampolgár mozogjon a MOVE Week sportrendezvényein.

A szervezők tájékoztatása szerint a MOVE Európa Week népszerűsítésében a Magyar Szabadidősport Szövetség elsődleges szerepet vállalt a kezdeményezés gazdája, a Nemzetközi Sport és Kulturális Szövetség (ISCA) hazai partnereként.


Fotó: moveweek.eu

„Nagyon fontosak az ilyen jellegű kezdeményezések. A Magyar Szabadidősport Szövetség örömmel támogatja a MOVE Weeket 2014-ben is. Az idei Kihívás Napja remekül sikerült, amely során százezreket mozgattunk meg az országban. A MOVE Week célkitűzése nagyon hasonló: minél több ember mozogjon Európában a saját örömére és egészségére” – mondta Czene Attila, a szabadidősport szövetség első embere a szervezet honlapjának.

A hét egyik kiemelt eseménye lesz a Szépkorúak Testébresztő Fesztiválja, amely október 1-én, Cegléden várja a résztvevőket.

A MOVE Week népszerűsítésében együttműködő partner a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség, a Magyar Diáksport Szövetség és a Testnevelési Egyetem, amely szervezetek számos, sportolási lehetőséget nyújtó esemény megrendezésével járulnak hozzá a szabadidősport népszerűsítéséhez.

Az esemény fővédnöke Simicskó István sportért felelős államtitkár.

Fontos információk

A felhívás szövegéről IDE kattintva olvashatnak bővebben; a MOVE Weekről ITT tudhat meg többet; a programokat pedig ITT találja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik