Sport

Taskentben nem sok babér terem a magyarnak

hatos gábor (hatos gábor)
hatos gábor (hatos gábor)

A taskenti birkózó-világbajnokságon a szabadfogásúak második napja is rosszul kezdődött magyar szempontból. Hatos Gábor és Szmik Attila is rögtön az első mérkőzése után mehetett zuhanyozni.

A birkózó szövetség honlapja szerint a 74 kilogrammban szereplő olimpiai bronzérmes Hatos – aki az idei Európa-bajnokságot kihagyta – az idei Ázsia-bajnok iráni Reza Afzalipaemami ellen lépett szőnyegre a 32 között és sima, 5-0-s vereséget szenvedett. A szombathelyi sportoló riválisa az első három percet követően egy intéssel vezetett 1-0-ra, a pihenő után pedig többször levitte a Hatost, aki nagy iramot ment, ám akciót nem tudott csinálni.

Szmik Attila a 97 kilós mezőnyben egyedüliként egyből a nyolcaddöntőben kezdte meg szereplését, ott azonban Csang Hszüe-ji túl nagy falatnak bizonyult a számára. A kínai birkózó már az első három percben 4-0-s előnyre tett szert, a folytatásban pedig Szmik hiába próbálkozott, akciót nem tudott végrehajtani, riválisa viszont egyszer még mögé került, így 6-0-s győzelmet aratott.

Hatos és Szmik ellenfele is kikapott a következő körben, így a vigaszág is elúszott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik