Sport

Veréb egyelőre szárnyal

A világbajnoki és Európa-bajnoki bronzérmes tussal nyerte első mérkőzését, így bejutott a nyolcaddöntőbe a szabadfogásúak 86 kilogrammos kategóriájában a taskenti birkózó-világbajnokság hétfői nyitónapján.

A legutóbbi két világversenyén dobogós szombathelyi sportoló a fehérorosz Amerhadzsi Magamedov ellen lépett szőnyegre a 32 között és sokáig kiélezett küzdelmet vívott vele. Az első három percben egy kivitel után riválisa került előnybe, majd még a szünet előtt Veréb egyenlített, mivel a megintett Magamedov fél percig nem tudott akciót csinálni.

A pihenő után egy újabb kiléptetést követően a fehérorosz jutott vezetéshez, ezt követően azonban Veréb felőrölte fáradó ellenfelét, 4:45 percnél szőnyegen kívülre tette, újabb akciókat csinált, majd 6-2-es vezetésénél betusolta.

Veréb a nyolc közé jutásért a román Gheorghita Stefannal csap össze. 

Az idei Európa-bajnokságon ötödik Gulyás Zsombornak hazai versenyzővel, Bekzod Abderahmanovval kellett selejtezőt vívnia, de nem bírt vele. A mérkőzés hamar eldőlt, ugyanis a hazai nézők által bíztatott Abderahmanov akciódúsan birkózott, így kevesebb mint négy és fél perc alatt 11-0-ás vezetéshez jutott, azaz technikai tussal nyert.

Az áprilisi vállműtétje után még nem százszázalékos Ligeti Dánielt helyettesítő Csercsics Richárdnak a 16 közé jutásért az idén harmadik Eb-címét begyűjtő török Taha Akgül ellen kellett szőnyegre lépnie. Az első három perc a papírformának megfelelően alakult, a török sportoló egy levitel után sorozatos pörgetésekkel 10-1-es előnybe került. A pihenő után Csercsics aktívabban birkózott, ám csak szépítenie sikerült, végül 10-4-es vereséget szenvedett.

Mindkét vesztes magyar akkor kerül a vigaszágra, ha legyőzőik döntőbe jutnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik