Sport

Remekül szerepeltek a magyarok a junior vb-n

Megszületett a második magyar aranyérem a balatonfüredi junior nyíltvízi úszó-világbajnokságon: a Kiss Attila, Orosz Ádám, Kiss Nikoletta trió megnyerte a junior csapatversenyt, ezzel második helyen zártunk az éremtáblán.

Mint arról beszámoltunk, a magyar csapat remek úszást bemutatva simán legyőzte az előtte indulókat, végül az oroszokat nyolc másodperccel megelőzve szerzett aranyérmet.

Később a Miksi RichárdDrigán ZoltánSztankovics Dóra összetételű együttes az ifjúsági csapatversenyben negyedik lett. Az aranyat a kínaiak, az ezüstöt az olaszok, a bronzot pedig az amerikaiak szerezték meg.


 Fotó: MTI

A magyarok így két arany- és egy bronzéremmel a második helyen végeztek az éremtáblázaton az egy ezüsttel többet gyűjtő kínaiak mögött.
    
A nemzetközi szövetség (FINA) vezetői nagy elégedettséggel beszéltek a rendezésről, Paolo Barelli főtitkár kijelentette, ha évekig készül egy rendező, akkor sem tudná ezt a szervezettséget, a Balatonfüreden teremtett körülményeket felülmúlni. Cornel Marculescu ügyvezető igazgató hasonlóképp vélekedett.
    
“Akkor is kiemelkedő színvonalúnak minősítenénk a rendezést, ha a magyar szövetségnek és Balatonfürednek nem csupán negyven napja, hanem kettő, netán egy éve lett volna a szervezésre” – jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik