Sport

Pars Krisztián ezüstöt szerzett, mégis nyert

Az idén Európa-bajnok Pars Krisztián a második helyen végzett a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) kalapácsvető sorozatának utolsó, Rietiben rendezett állomásán, ám az összetettben nagy fölénnyel győzött, és megszerezte a 30 ezer dolláros (7,27 millió forint) fődíjat.

Az IAAF beszámolója szerint az olaszországi viadalon a világbajnoki címvédő lengyel Pawel Fajdek a másodikra elért 81,11 méteres dobásával nyert.
   
Az olimpiai aranyérmes Pars másodikra 79,82 méterig jutott, majd négyszer dobott 80 méter felett, ám ezek közül a legjobb 80,78 méter volt, így meg kellett elégednie a második hellyel.


 Fotó: Europress Fotóügynökség

Összetettben minden versenyzőnél a sorozatban produkált három legjobb versenyeredményt adták össze, és váltották át pontokra, aminek alapján a szombathelyi dobóatléta nagy előnnyel diadalmaskodott: Pars 244,85 pontot gyűjtött, míg a sorozat tavalyi győztese, Fajdek csak 241,49-et.
    
Pars Krisztián a negyedik Hammer Throw Challenge-en harmadik végső sikerét aratta, amelyért idén is 30 ezer dollárt kap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!