Sport

Hihetetlen trükkel csalhatnak a bringások

A Vuelta hetedik szakaszán Ryder Hesjedal egy kanyarban megcsúszott és elesett. A történet furcsasága, hogy a biciklijének hátsó kereke még ezt követően is forgott.

A videón jól látható, amint a bukás után a kerék megállás nélkül forog tovább, mintha valami hajtaná azt. Ez igazolni látszik azokat a pletykákat, melyek szerint a profi bringások közül többen is eletromotort használnak, hogy megkönnyítsék a dolgukat, mióta a nemzetközi szervezetek még nagyobb figyelmet fordítanak a doppingszerek kiszorítására.

Korábban Fabian Cancellárát is meggyanúsították azzal, hogy a vázbe rejtett kis motorral könnyítette meg a tekerét, de erre nem találtak bizonyítékot.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Az Index cikkéből kiderül, hogy a bikemag.hu nemrég mutatott be egy pont ilyen magyar találmányt, mely 250 wattos rásegítéssel dolgozik, és “akár Contadort is lenyomhatod”.

“Ahol eddig 10-15-tel cammogtál fel, ott simán tarthatod a 20 km/h fölötti sebességet, a hegy teljes hosszában, az első fokozat két órán át, a második egy órán át, a harmadik 30-40 percig ad plusz Wattokat.”

Hejsedalt egyébként megkérdezték az esetről, a kanadai bringás pedig nem igazán tudta megmagyarázni, mi is történt, a vádakat viszont nevetségesnek nevezte és közölte, nincs semmilyen elektromos szerkeszet a kerékpárjában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik