Sport

Meghalt Rozsnyói Sándor

Rozsnyói Sándor az 1956-os melbourne-i olimpián, atlétikában nyert ezüstérmet.

Hosszú, súlyos betegséget követően, életének 84. évében kedden Ausztráliában elhunyt Rozsnyói Sándor, aki az 1956-os melbourne-i olimpián vitatott körülményeket követően végül ezüstérmet vehetett át a 3000 méteres akadályfutás eredményhirdetésekor.

A Zalaegerszegen, 1930. november 24-én született atlétának először aranyérmet akasztottak a nyakába, mert a zsűri a brit Christopher Brashert első fokon kizárta Rozsnyói akadályozása miatt. A tiltakozások után végül megváltoztatták az ítéletet. A fél évszázaddal később Nemzetközi Fair Play-díjjal is kitüntetett Rozsnyói ugyanis azt vallotta minden fórumon, hogy Brasher nem akadályozta őt.

Rozsnyói az atlétika mellett a kosárlabdázásnak is szenvedélyes elkötelezettje volt. Amint a jochapress csütörtöki közleményében jelzi: a sportembert felesége és két fia gyászolja Sydney-ben.

Mennek el a melbourne-i hősök

Sajnos pár napja érkezett a hír, hogy Kiss Lajos kajakos, olimpiai bronzérmes is elment, a magyar-orosz legendás vízilabdameccs hőse, Zádor Ervin pedig még 2012 nyarán távozott.

A rendkívüli olimpia legsikeresebb sportolója, az öt aranyérmet nyerő idén 93 éves Keleti Ágnes viszont két éve hazalátogatott, és reméljük, még nagyon sokáig velünk marad!

Ajánlott videó