Sport

Lemarad a birkózó-vb-ről a magyar világbajnok

A 2009-es világbajnok Kiss Balázs sérülés miatt nem vehet részt jövő héten a taskenti birkózó-vb-n, helyette Varga Ádám képviseli a magyar színeket a kötöttfogásúak 98 kilogrammos kategóriájában.

Struhács György szövetségi kapitány csütörtökön a tatai edzőtáborban elmondta, hogy a BVSC birkózója a múlt héten tréning közben szenvedett combsérülést, és a beszakadt rész nem gyógyul olyan ütemben, hogy Kiss hadra fogható legyen a jövő héten. Az őt helyettesítő Varga Ádám, aki a márciusi, szombathelyi Golden Grand Prix-n bronzérmet nyert, így első felnőtt világbajnokságára készülhet.


 Fotó: MTI

A kötöttfogásúaknál a többi versenyző egészséges. Az idei Európa-bajnokságon egyformán aranyérmes Lőrincz Tamás (66 kg) és Bácsi Péter (80 kg), valamint a tavalyi, budapesti világbajnokságon Kiss Balázshoz hasonlóan bronzérmes Lőrincz Viktor (85 kg) és Módos Péter (59 kg) is teljes erőbedobással készül a hétfőn kezdődő vb-re, melyre a szakág képviselői jövő szerdán utaznak el.
    
Taskentben a kötöttfogásúak teljes, azaz nyolcfős csapattal vesznek részt, míg a szabadfogásúaknál öt, a nőknél pedig három magyar lép szőnyegre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik