Sport

Degenkolb harmadik győzelme a Vueltán

A remekül hajrázó John Degenkolb harmadik sikerét aratta a 69. Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyen: a német sprinter a múlt keddi és szerdai szakasz után a csütörtöki, 12. etapon is első lett.

Csütörtökön Logroño városa mellett kijelölt körpályán folytatódott a Vuelta. A nagy hegyek előtti átvezetőnek szánt etapon mezőnyhajrát követően John Degenkolb (Giant-Shimano) szerezte meg a győzelmet Tom Boonen (Omega Pharma – Quick Step) és Jacopo Guarnieri (Astana) előtt.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A célegyenesre fordulva a sprinterek mögött a sort lebontatta egy bukás, de mindenki azonos idővel zárt. Ennek megfelelően nem változott az összetett élén az állás. Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) őrzi a piros trikót.

A 166km-es etapon mindössze egy versenyző, Matthias Krizek (Cannondale) vállalkozott szökésre. Az alacsony tempójú szakaszon a szökevény előnye átlépte a 8 percet, de végül 12km-rel a cél előtt megfogták. A sort sokáig a Tinkoff-Saxo hozta, majd a hajrában a Giant-Shimano felvezetése sikerült a legjobban. Boonen hiába helyezkedett kiválóan Degenkolb mögött, nem volt kellően gyors a győzelemhez.

Eredmény – Vuelta, 12. szakasz, Logrono, 166,4 km

1. John Degenkolb (német, Giant) 4:11:18 óra
2. Tom Boonen (belga, Omega Pharma – Quick-Step) azonos idővel
3. Jacopo Guarnieri (olasz, Asztana) a. i.
   
Az összetett élcsoportja:
1. Alberto Contador (spanyol, Tinkoff-Saxo) 44:38:56 óra
2. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) 24 mp hátrány
3. Rigoberto Uran (kolumbiai, Omega Pharma – Quick-Step) 1:12 p h.
4. Chris Froome (brit, Sky) 1:24 p h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik