Sport

Minden idők legnagyobb bokszmeccse körvonalazódik

Jövőre, Las Vegasban, 500 millió dollárért, oda-visszavágós alapon, Floyd Mayweather Jr. és Manny Pacquiao eresztenék egymásnak a tervek szerint. Ez tényleg nagy dobás lenne!

Az egyesült államokbeli WBC váltósúlyú világbajnok Floyd Mayweather Jr. 46 (26 KO) győzelemmel és nulla vereséggel büszkélkedhet eddigi pályafutása során, míg a jelenlegi súlycsoporttársa, a WBO világbajnok fülöp-szigeteki Manny Pacquiao 56 (38 KO)  meccséből ötöt vesztett el csupán.

 
A két bunyós eddig csak a Ring Magazin 2007-es címlapján találkozott egymással
Fotó: europress 

Eddig csak dumában kerülgették egymás a felek, de most valóra válhat sok bokszrajongó álma – meglehet, egymásnak ersztik a két váltósúlyú bajnokot. 2012-ben egyszer már majdnem összejött az álommeccs, de az akkori 200 millió dolláros fellépti díj megosztásán összekaptak a felek.

Bob Arum promóter szerint az első mérkőzést májusra, a másodikat pedig szeptemberre tervezik. Természetesen a hatalmas pénzdíj a televíziós jogdíjakból jönne össze. Egy ilyen mérkőzést a szerencsés és gazdag fanatikusok a helyszínen, míg a további érdeklődők csak zárt láncú fizetős csatornán láthatnak, ott sem kevés egyszeri díjért.

Szolid 25 dolláros befizetésért csak 20 millió előfizető kell a nagyvilágból, ami egyáltalán nem tűnik álomszerűnek, sőt…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik