Sport

Megtaláltuk az idei US Open legédesebb jelenetét

A férfiaknál kialakultak a negyeddöntő párosításai, míg a hölgyek már a legjobb négy közé jutásért küzdöttek kedden. A sportértéken túltekintve Victoria Azarenka Gael Monfils miatt énekelt.

Kezdjük is rögvest ezzel: a 20. helyen kiemelt, korábban szebb napokat is megélt –  7. is volt már a világranglistán – francia Gael Monfils remek meglepetésben részesült. Az egykori női világelső Victoria Azarenka hétfői győztes meccse után – mivel a francia aznap ünnepelte 28. születésnapját – egy tömeges Happy Birthday-el megénekeltette a Billie Jean King National Tennis Center majd 23 ezer nézőjét.

Mondjuk Azarenka egészen biztosan nem nyeri meg az amerikai X-faktort, de ettől még a szép gesztus annyira feldobta Monfilst, hogy kedden játszmaveszteség nélkül lépett át a pillanatnyilag esélyesebbnek tartott bolgár Grigor Dimitrovon. 

 

De ami a további lényeg: tizedszer jutott a negyeddöntőbe az amerikai nyílt teniszbajnokságon Roger Federer. A svájci Grand Slam- rekorder három szettes győzelmet aratott a sokkal idegesebben és pontatlanabbul ütögető spanyol Roberto Bautista Agut ellen.

A másik nyolcaddöntőben a horvát Marin Cilic egy gigászi ötszettes találkozóba bonyolódott bele a  francia Gilles Simonnal. Déli szomszédunknak sikerült elvennie ellenfelének utolsó adogatását, ami kulcsfontosságúnak bizonyult ahhoz, hogy életében harmadszor jusson a legjobb nyolc közé, ahol a magabiztos győzelmet arató cseh Tomas Berdych vár rá.

A nők már egyel előrébb tartanak, ők az elődöntős helyekért kezdték meg a harcot. A fiatal svájci tehetségnek Belinda Bencicnek nem sikerült megismételnie honfitársa Martina Hingis 1997-es menetelését, mivel a rutinosabb, igaz párosban komolyabb sikereket elérő kínai Shuai Peng két sima játszmában búcsúztatta.

Egyébként a korábbi páros világelső a 37. egyéni GS-torna fellépésén, most ért először a legjobb négy közé. Nem úgy az elődöntős ellenfele, a dán Caroline Wozniacki, aki 2009-ben már döntőzött a US Openen és a formáját tekintve jó úton halad, hogy ezt a teljesítményt megismételje, hiszen a negyeddöntőben mindössze egy játékot engedélyezett az olasz Sara Erraninak

A magyar juniorok közül Bíró André kiesett, míg Bondár Anna a legjobb 16 közé jutott. Érdekesség a fiatalok tornáján, hogy az egy hete még a felnőttek között induló, a legjobb 64 közé jutó és ezzel a torna egyik legnagyobb meglepetését okozó Cici Bellis itt is elindult, de kiesett. A felnőttek közt Dominika Cibulkovát kiejtő fiatal amerikai tehetség első helyen volt kiemelve a junior versenyben.

US OPEN, NEW YORK (38 251 760 dollár, kemény pálya) EREDMÉNYEK:

FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Federer (svájci, 2.)–Bautista-Agut (spanyol, 17.) 6:4, 6:3, 6:2
Berdych (cseh, 6.)–Thiem (osztrák) 6:1, 6:2, 6:4
Cilic (horvát, 14.)–Simon (francia, 26.) 5:7, 7:6, 6:4, 3:6, 6:3
Monfils (francia, 20.)–Dimitrov (bolgár, 7.) 7:6, 7:6, 7:5
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Djokovics (szerb, 1.)–Murray (brit, 8.)
Wawrinka (svájci, 3.)–Nisikori (japán, 10.)
Berdych (cseh, 6.)–Cilic (horvát, 14.)
Monfils (francia, 20.)–Federer (svájci, 2.)

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Wozniacki (dán, 10.)–Errani (olasz, 13.) 6:0, 6:1
Peng Su-aj (kínai)–Bencic (svájci) 6:2, 6:1

SZERDÁN  JÁTSSZÁK
S. Williams (amerikai, 1.)–Pennetta (olasz, 11.)
Azarenka (fehérorosz, 16.)–Makarova (orosz, 17.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik