Sport

Kellemes meglepetés öttusázóinktól

Szép versenyzéssel az ötödik helyen végzett a Demeter Gergely, Harangozó Bence páros a varsói öttusa-világbajnokság férfi váltóviadalában.

A magyar kettős jól kezdte a keddi napot: a 17 duót felvonultató mezőnyben ötödik lett a vívásban úgy, hogy 18 győzelmet aratott és 14 asszót veszített el. A 2×100 méteres úszásban aztán – a kazahokkal holtversenyben – a tizedik időt érte el 1:50.10 perccel, de két szám után így is a mezőny első felében, a hetedik helyen állt.

A lovaspályát egy verőhibával teljesítették a magyarok, s bár akadt tíz hibátlan lovaglás, Demeter Gergely és Harangozó Bence ezzel együtt nem sok pontot veszített a riválisokhoz képest. 


Harangozó Bence (balra) és Demeter Gergely melegít az úszás előtt
Fotó: MTI/EPA

A kombinált számnak – amelyben a csapattagok 2×800 métert futottak, s közben két sorozatot lőttek – a magyar páros hetedikként vághatott neki, hátránya az éllovas fehéroroszokkal szemben 18 másodperc volt. A versenyt a franciák nyerték, a fehéroroszok és a dél-koreaiak előtt, míg a magyarok az ötödik helyre zárkóztak fel.

“Nagyon kellemes meglepetést okoztak a fiúk – értékelt az MTI-nek Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány. – Ha valaki a verseny előtt azt mondja, hogy beférnek a mezőny első felébe, azt mindenki aláírta volna, már csak azért is, mert a székesfehérvári Európa-bajnokságon tizedikek voltak. Most nagyon jól küzdöttek.”

A szakvezető hozzátette, hogy a szövetség a sportágfejlesztési programot szem előtt tartva indított fiatal párosokat a váltókban.

Hétfőn az Alekszejev Tamara, Réti Kamilla kettős tizedik lett a női mezőnyben.

A nemzetközi szövetség döntése nyomán ettől az évtől a korábbi három- helyett kétfős csapatok részvételével rendezik a váltóversenyeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik