Sport

Meghalt Somodi Ferenc

Ötvennyolc éves korában elhunyt Somodi Ferenc, aki 1985-ben amatőr Európa-bajnok lett.

A tatabányi ökölvívó évek óta rokkantnyugdíjasként és nehéz körülmények között élt, ezért nyár elején Bunyós Pityu, vagyis Szikora István a Facebookon kért segítséget egykori ellenfelének.

“Tegnap Tatabányán a kórházban meglátogattam egykori ellenfelemet, Somodi Ferencet! Hát több képet nem rakok most ki, de mindenki látja, milyen állapotban van. Feri ilyen nagydarab volt mint én, és most 72-kg!! Megdöbbenve tapasztaltam, hogy sem a volt boksz egyesülettől, sem pedig az Ökölvívó szövetségből nem keresték még fel!! Somodi Feri nyert Európa bajnokságot, ezenkívül volt meg ezüstérmes is!!! Most azt kérnem az ökölvívó társadalomtól és ökölvívó barátoktól, hogy aki tud, az jelezze a szövetség fele, aki tud, az meg segítsen, amiben teheti!!! Hiszen mi bokszolók, mindig összefogunk, ha baj van!!” – írta Szikora még június 26-án.

 Fotó: Facebook

Hétfőn viszont szomorú hír látott napvilágot, az egykori 190 centis, 90 kilós szupernehézsúlyú bokszoló 58 éves korában elhunyt.

Somodi 1979-ben, Kölnben Eb-ezüstöt, 1985-ben Budapesten viszont már aranyat nyert az amatőr Európa-bajnokságon, ötször volt magyar bajnok.

A profiboksz.hu korábbi cikke szerint Somodi azért nem futott be még ennél is fényesebb karriert, mivel a szupernehézsúly csak későn terjedt el, 1980-ban még nem volt olimpiai szám, 1984-ben pedig a bojkott miatt nem lehetett ott Los Angelesben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik