Sport

Vízilabda: kitettek magukért korosztályos válogatottjaink

A magyar női vízilabda-válogatott bronzérmet szerzett az ifjúsági világbajnokságon, míg a junior férfi együttes ezüstérmes lett az Európa-bajnokságon.

A nők a madridi bronzmeccsen a görögöket verték büntetőkkel, míg Horkai György férfi csapata a tbiliszi torna vasárnapi döntőjében a szerbektől kapott ki 7-6-ra – írja a waterpolo.hu.

A Görögország elleni madridi bronzmeccsen a lányok komolyan kitettek magukért, hiszen az ellenfél már 4-0-ra is vezetett, majd a parádés második negyednek köszönhetően 6-5-re módosult az eredményt.

 Fotó: waterpolo.hu/Romsics Zsuzsanna

Végül 7-7-es rendes játékidőt követően a büntetőkkel sikerült 11-10-re verni a görögöket, így ifjúsági válogatottunk megszerezte a bronzérmet.

A junior férfi válogatottat – ki más, már megint – a szerbek verték a grúziai fináléban, de ettől függetlenül Horkai György tanítványainak nincs miért szégyenkezniük.

“Természetesen a meccs után szomorúak voltak a srácok, de amikor már a dobogón álltak, akkor azért más volt a helyzet. Szép nyarunk volt, szép nyara volt Manónak például, aki egy világbajnoki arany után egy Eb-ezüstöt szerzett. Sok egyforma csapat van, és mi két döntőt játszottunk. Ez erőt kell, hogy adjon a srácoknak, és van még egy üzenete a nyárnak: tovább kell dolgozni, keményen, hogy a siker legközelebb is elérjen bennünket!” – mondta a szakvezető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik