Sport

Quintana átvette a piros trikót

Winner Anacona nyerte meg a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körverseny 9. szakaszát.

A Lampre-Merida csapat a címvédő, Chris Horner nélkül kezdte el az idei Vueltát, de a kolumbiai Winner Anacona révén a csapat idei legszebb győzelmét hozták össze. Egész napos szökés után nyerte hegyi menőjük a nehéz etapot és nagyon kevésen múlt, hogy az összetett vezetést is megszerezze – írja a velo.hu.

A hétfői pihenőnap előtt, 185 km várt a mezőnyre vasárnap, a végén hegyi befutóval az 1415 méter magas Valdelinares csúcsához. A verseny eddigi szakaszai 40 fokos kánikulában zajlottak, ma viszont egész napos eső áztatta a pelotont. 

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Anacona rendületlenül küzdött az élen a szakadó esőben, miközben a főmezőnyben a Katyusha vette át az irányítást. Két kilométerre a céltól Contador betámadta a favoritok csoportját, melyben már csak Rodriguez, Froome, Valverde, Quintana, Aru, Uran és Dan Martin maradtak. Contador 150 méter előnybe került, amire Rodriguez és Quintana próbált reagálni. 

Anacona közben megnyerte a szakaszt, élete első profi győzelmét aratta és az összetettben is a negyedik helyre lépett elő.  Contadort a célegyenesben érte utol Rodriguez és Quintana, így ők azonos idővel érkeztek. Egy csoporttal később, Froome, Valverde, Uran, Aru és Martin értek be 20 másodperc hátrányban.

Az összetettben a vezetést Quintana vette át, a második Contador, a harmadik jelenleg Valverde. Froome már az ötödik, 28 másodpec a hátránya Quintana mögött.

További hírek, érdekességek a Vueltáról ITT.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik