Sport

Csarnokot neveztek el a magyar kosaras legendáról

Ünnepélyes keretek között átadták Kőbányán az új torna- és kosárlabdacsarnokot, amely a tavaly 82 évesen elhunyt Európa-bajnok kosaras, Zsíros Tibor nevét viseli.

A pénteki avatón elhangzott: a főváros egyik kosárlabda-fellegvára lehet a X. kerület, ahol mostantól méltó helyet kapnak a Kőbányai Darazsak. A Kada Mihály Általános Iskola kosárlabdacsarnoka 538 millió forintos beruházásból épült föl. Ebből 170 milliót a kőbányai önkormányzat állt, társaságiadó-kedvezmény (TAO) támogatásból pedig 368 millió forintot kapott a kerület.

A létesítmény reggeltől délutánig az általános iskola sportfoglalkozásainak, este edzéseknek, hétvégen pedig meccseknek ad majd helyet, emellett kerületi eseményeket, sportrendezvényeket is rendeznek benne. A százfős lelátóval ellátott kosárlabdacsarnokban a magyar szövetség versenyszabályzatában szereplő pálya, illetve keresztben két kispálya, továbbá négy öltöző, vizesblokk, kondicionálóterem, edzői és tanári öltöző, valamint akadálymentesített mosdó épült.

A tornacsarnok építésével párhuzamosan kosárlabda-akadémiát alapított a Kőbanyai Darazsak csapata, amelyben csaknem 300 kőbányai gyerek kosarazik. Ennek célja egy névadójához méltó központ létrehozása, ahol az országos szintű utánpótlás-nevelés mellett minden kosárlabdázni vágyó gyermek igényét is kielégítik. A csarnok lesz a székhelye az 1997-ben alakult Kőbanyai Diákok Sportegyesületének is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik