Sport

Bouhanni duplázott a Vueltán

Az első szakaszon is győztes francia Nacer Bouhanni nyerte meg szombaton a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny nyolcadik szakaszát. Az összetettben továbbra is Alejandro Valverde vezet.

Mezőnyhajrát követően Nacer Bouhanni (FDJ. fr) nyerte a Vuelta nyolcadik szakaszát. A szombati 207km-es etapon a szél okozott felfordulást, mely után egy 50 fős csoport hajrázott a győzelemért. Itt Bouhanni bizonyult a leggyorsabbnak. A második helyet Michael Matthews (Orica-GreenEdge), a harmadikat Peter Sagan (Cannondale) szerezte meg – írja a velo.hu.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Az etap elején formálódott 2 fős szökést, már az utolsó 40km-re érve megfogták. Ezt követően az erős szélben a Sky többször is igyekezett megszakítani a sort. A mezőny az utolsó 10km-en még több darabra hullott és Nairo Quintana (Movistar) is a második bolyban találta magát. A következő 5km-en azonban összezárt a sor és így érdemben nem változott a különbség az esélyesek között. Alejendro Valverde (Movistar) őrzi előnyét Quintana, Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) és Chris Froome (Sky) előtt.

Vasárnap a Carbonera de Guadaza és Valdelinares közötti 185 kilométeres szakasz vár a mezőnyre.

Eredmény – 8. szakasz, Baeza-Albacete, 207 km

1. Nacer Bouhanni (francia, FDJ.fr) 4:29:01 óra
2. Michael Matthews (ausztrál, Orica) azonos idővel
3. Peter Sagan (szlovák, Cannondale) a. i.
    
Az összetett élcsoportja:
1. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) 31:21:20 óra
2. Nairo Quintana (kolumbiai, Movistar) 15 mp hátrány
3. Alberto Contador (spanyol, Tinkoff-Saxo) 18 mp h.
4. Chris Froome (angol, Team Sky) 20 mp h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik