Sport

Óriási feltámadás után Eb-döntőben a junior vízilabdázók

Hatalmas mérkőzést nyert meg a férfi junior vízilabda-válogatott a tbiliszi Európa-bajnokságon. Mínusz négyről álltak fel a mieink, és döntőzhetnek Szerbiával.


Eb-döntőt játszhatnak a mieink
Fotó: Sport24 

A Horkai György által irányított magyar válogatott a csoportkörben Szlovákia, Hollandia, majd Spanyolország ellen győzött magabiztosan, így csoportelsőként rögtön a nyolc közé jutott.

Ott Montenegró ellen kellett bizonyítani, és a mieink végig vezetve, 9-8-ra győztek is csütörtökön. A pénteki elődöntőben a korosztály egyik legjobbjának tartott Olaszország volt az ellenfél, nekik volt olyan játékosuk, aki a felnőtt Eb-n bronzérmet szerzett júliusban a Margitszigeten.

Nem jól kezdtek a mieink, elhúztak az olaszok 4-1-re, majd később 7-3-ra is! Az utolsó negyed végén 7-5-re vezetett az ellenfél, ehhez az is kellett, hogy Kardos Gergely óriási ziccert fogjon az utolsó percben.

Ami a negyedik negyedben következett, azt a thrillerek forgatókönyvírói is megirigyelhetnék. Gyorsan szépített, majd egyenlített a magyar válogatott, és bár aztán ismét megszerezte a vezetést Olaszország Dolce révén, nem dőlt el semmi. Egy perc 30 másodperccel a mérkőzés vége előtt 8-8-nál érte utol a magyar csapat az olaszt. 

12 másodperc volt hátra, amikor időt kért Horkai György. A támadás megindítása után Manhercz Krisztiánhoz került a labda, aki nagyon messziről ejtéssel jelentkezett, és a labda ki is kötött a kapuban. 

A mieink egyszer vezettek, a legvégén, ezzel bejutottak az Európa-bajnokság döntőjébe, ahol az a Szerbia lesz az ellenfél, amely a negyeddöntőben 12-0-ra verte Görögországot, majd az elődöntőben 10-5-re Horvátországot.

Még egy megjegyzés: Horkai György ezen a nyáron második korosztályos válogatottunkat juttatta döntőbe. Az U18-as válogatott Isztambulban világbajnok lett.

Eredmény – férfi junior vízilabda-Eb, elődöntő:

Magyarország-Olaszország 9-8 (1-2, 2-3, 2-2, 4-1)


Szerbia-Horvátország 10-5 (3-0, 2-1, 2-1, 3-3)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik