Sport

Tóth Krisztián döntős a cselgáncs-vb-n

A 90 kilogrammos Tóth Krisztián negyedik győzelmével bejutott a döntőbe a Cseljabinszkban zajló, olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság pénteki versenynapján.

A vb honlapja szerint az idén Eb-harmadik magyar – az elefántcsontparti Kinapeya Romeo Kone és a szerb Aleksandar Kukolj elleni ippongyőzelem után – a negyeddöntőben a kétszeres Európa-bajnok, tavaly pedig vb-ezüstérmes grúz Varlam Lipartelianival találkozott.

A KSI 20 éves versenyzője végig kezdeményezőbben lépett fel, és míg őt egyszer, addig a súlycsoportban világelső riválisát kétszer intették, így végül a rangsorban 11. Tóthot hirdették ki győztesnek. Liparteliani sorozatban kilenc siker után kapott ki.

A tavalyi vb-n legjobb magyarként ötödik Tóth ellenfele az elődöntőben az orosz Kirill Voproszov volt, aki ezüstérmes lett az idei Eb-n. A KSI 20 éves versenyzője végig kezdeményezőbb volt riválisánál, próbálkozott kiemeléssel és belső combdobással is, de az oroszt nem intették. Öt perc elteltével jöhetett az első értékelt akcióig vagy intésig tartó hosszabbítás, melynek 53. másodpercében Tóth ismét kiemelte és eldobta Voproszovot, és jukóval nyert.

A tavalyi vb-n legjobb magyarként ötödik dzsúdós a fináléban a görög Iliasz Iliadisszal találkozik, aki olimpiai, kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok.

A mai vesenynap másik két magyarja, Vén Gábor és Joó Abigél már kiesett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik