Sport

Babosék 2.5 órát izzasztották a Williams-lányokat

Nem sikerült a bravúr Babos Tímeának és társának a francia Kristina Mladenovicnak a US Open női páros viadalának első fordulójában.

Bár a wimbledoni nagy menetelésnek köszönhetően a duó az igen előkelő hetedik kiemelést kapta, mégis a párosításnál pechükre a 13-szoros Grand Slam és 3- szoros olimpiai bajnok Williams- testvérekkel Serenával és Venusszal sorsolták össze őket.

 
Venus és Serena Williams
Fotó: europress 

A mérkőzést mindkét páros igen idegesen kezdte, hiszen oda-vissza vesztették el a adogatásukat. Ezután mindkét fél jobban koncentrált, azonban 4:4-nél Williamsék hibáztak többször is a szervajátékukban, aminek elvesztésével nagy lehetőséghez juttatták a Wimbledonban döntőző párost, de sajnos Babosék nem éltek vele. Az első szett sorsa rövidítésben dőlt el, a magabiztosabb játékot mutató amerikai kettős javára.

A második játszmában is jól küzdöttek Timiék. Az első szett hibáiból tanulva mindkét duó sokkal jobban őrizte adogatójátékát, melynek következménye egy újabb rövidítés lett, amelyben a döntő pillanatokban jobban teljesítő magyar/francia páros örülhetett jobban.

A játékosok a nagy csatát átmentették a döntő szettre is, azonban a hazai közönség bíztatását élvező Williams- lányok korán break előnyhöz jutottak, amit nemcsak megőrizni, hanem növelni is tudtak a játszma során. Az amerikai testvérpárnak több mint két és félórára volt szüksége, hogy lezárja a mérkőzést, a kiválóan küzdő Babos/Mladenovic kettős ellen.

US Open, New York (38 251 760 USD, kemény pálya) páros eredmény:

S.Williams, V. Williams (USA)-Babos T., K. Mladenovic (HUN-FRA) 7:6 (7-0), 6:7 (4-7), 6:1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik