Sport

Janics Natasa Mexikóba költözik?

Olimpiai bajnoknőnk december 15-ig a közép-amerikai ország vendégszeretetét élvezi.

A hírek szerint a Janics Natasa most épp megpróbálja újrakezdeni. Elkezdte az edzéseket, de nem Győrben, a megszokott vizeken lapátol, hanem december 15-ig a közeli és kajak-kenu kultúrájáról “méltán híres” Mexikóban tartózkodik.

 
Janics Natasa elméletileg újra kezdte az edzéseket. Vajon fog-e még valaha versenyezni?
Fotó: MTI
 

Az olimpia előtt Portugáliában készült, de télen és nem ősszel. Így akkor, amikor az időjárás még bőszen engedné, hogy kedvére válogasson a Mosoni-Duna, a Rába vagy a Rábca selymes partszakaszai között, hogy éppen melyik a legalkalmasabb a kajak vízre tételére és napi penzum elvégzésére, kissé furcsa ez a szűk négy hónapos kirándulás.

Kiderült az is, nem a szövetség és nem a Győri Graboplast VSE finanszírozza az edzőtábort, hanem egy meghívásnak köszönhetően tart előadásokat a közép-amerikai országban.

Tudjuk, nőknél nem illik firtatni a kort, de sportolóknál elkerülhetetlen, így leírjuk: Janics Natasa 32 éves, februárban gerincsérvvel műtötték, kislánya Milana 3 éves lesz szeptember 2-án és a magyar kajakosok nélküle is halomra nyerték magukat az idei világbajnokságon.

A négy hónapos mexikói előadás-sorozat már majdnem munkavállalást sejtet. Meglehet, ha jól sikerülnek az előadások még eladás lesz belőle. Akár edzőként, akár versenyzőkén önmaga eladása. És akkor a szerbiai születésű, Magyarország számára három olimpiai bajnoki címet szerző sportolónő a két évvel ezelőtti “kanosszajárása” után veszi a kalapját és újra elhagy minket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik