Sport

Napjaink legtehetségesebb játékosai jönnek a Tennis Classicra

2014. november 18-án a újra Tennis Classics a Papp László Budapest Sportarénában - egy kicsit másként, ezúttal a jövő klasszikusaival!

Ímmár hetedik életévébe lépve a Tennis Classics megérett egy kis változásra. A tavalyi, hatodik Tennis Classics minden eddiginél nagyobb  sikere arra buzdította a szervezőket, hogy  versenyszerű rendszerben és nem a régmúlt klasszisaival újítsák meg a kedvelt sporteseményt.

Ezért azt feladatot tűzték ki célul, hogy a múlt helyett nem csak a jelen, hanem a következő évek meghatározó játékosait csábítják Magyarországra. Akik jönnek:

Milos Raonic mindent tud, amit tudni kell ahhoz, hogy tartósan az élvonal tagja lehessen, sőt, annál még talán kicsivel többet is. Immár stabil Top 10-es teniszező, a jelenlegi  ATP ranglista 6. helyezettje.

Ernests Gulbis sokáig elvesztegetett tehetségnek tűnt, pedig  nagyszerű adottságai már évekkel ezelőtt nyilvánvalóak voltak.  A remek családi háttérrel rendelkező lett  fiatal embernek  azonban idén végre sikerült az áttörés, 2014-ben  már két ATP tornagyőzelmet szerzett, legyőzte  Berdychet, Dimitrovot, Del Potrot és a Roland Garroson Federert.

Fabio Fognini az egyre ritkább showman-ek igazi mintapéldánya, aki azért nagyon vigyáz arra, hogy megtartsa az egyensúlyt a szórakoztatás és eredményesség között. Persze, a Top 20-ban tartósan csak a legeslegjobbak képesek megmaradni, Fognini pedig ilyen játékos. 

Dominic Thiem Ausztria legújabb büszkesége. A reménység státuszt idén átlépő bécsújhelyi fiú a Top 50  legfiatalabb tagjaként immár hazája elsőszámú játékosa, akinek karrierje úgy alakul, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Madridban az idei Australian Open bajnoka, Wawrinka legyőzésével mutatta, nem sok választja el attól, hogy csatlakozzon Raonicékhoz. 

A Tennis Classics gyökereitől azonban semmiképpen sem szeretnénk elszakadni, így a fiatalok mellett idén újra  pályájára lép a zseniális Mansour  Bahrami, aki személyiségével és játékával  minden alkalommal elvarázsolta az Aréna közönségét.  Hogy kikkel játszik majd az iráni-francia showman, az egyelőre meglepetés….

Tennis Classics 2014. november 18-án  a Papp László Budapest Sportarénában. Jegyek elővételben  augusztus 27-től  már kaphatók a Ticket Express jegyirodáiban és online.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik