Sport

John Degenkolb duplázott a Vueltán

John Degenkolb második szakaszgyőzelmét ünnepelhette a 2014-es Vueltán.

A Giant-Shimano sprintere a Ronda városában kijelölt enyhén emelkedős hajrában Nacer Bouhanni és Moreno Hofland előtt szerezte meg a győzelmet. A hajrá kiélezett csatát hozott, ahol Degenkolb mellett Bouhanni igyekezett kibújni, de ez nem sikerült neki – írja a velo.hu.

A francia sprinter úgy érezte, hogy a német a kordonokra szorította és ezt heves gesztusokkal jelezte is. A versenybíróság végül szabályosnak ítélte Degenkolb hajráját. Az összetettben Michael Matthews (Orica GreenEdge) megőrizte vezető helyét.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A 180km-es etap alkalmával Tony Martin (Omega Pharma-Quick Step) és Pim Ligthart (Lotto Belisol) vállalkozott szökésre. A kettősnek másfél percnél nagyobb előnye nem volt. Martin már féltávnál hátramaradt a mezőnyhöz, míg Ligthart egyedül az utolsó emelkedőig az élen haladt. Az oldalszélben az utolsó 30km-en három részre szakadt a boly. Ezt a Tinkoff-Saxo igyekezett kihasználni, de a nagy esélyesek közül mindenki az élen maradt, így érdemben a különbségek nem változtak az összetettben.

Még több hír a Vueltáról ide kattintva!

Eredmény – Vuelta, 5. szakasz, Priego de Cordoba-Ronda, 180 km

1. John Degenkolb (német, Giant) 4:04:21 óra
2. Nacer Bouhanni (francia, FDJ.fr) azonos idővel
3. Moreno Hofland (holland, Belkin) a. i.

Az összetett élcsoportja:
1. Michael Matthews (ausztrál, Orica) 17:35:05 óra
2. Nairo Quintana (kolumbiai, Movistar) 13 mp hátrány
3. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) 20 mp h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik