Sport

Győzelemmel kezdte a SEHA Ligát a Veszprém

Győzelemmel kezdte meg szereplését a magyar bajnok MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata a regionális SEHA Ligában.

Carlos Ortega tanítványai szerdán 32-19-re nyertek a szerb Vojvodina vendégeként úgy, hogy az első félidőben még nem tudtak nagyon meglépni a szerb együttestől, majd a második játékrészben már könnyedén hozták a kötelezőt.

A magyar csapat legeredményesebbje Momir Ilic volt 11 góllal.

 Fotó: mkb-mvmveszprem.hu

“Új bajnokságban az első meccset játszani mindig különleges feladat. Nem volt sok információnk az ellenfélről, ez kicsit nehezítette a dolgunkat. A mi legfontosabb feladatunk most beépíteni az új játékosokat. A hazaiak lassították a játékot, erre mi igazán jól csak a második félidőben tudtunk reagálni. Ebben a periódusban jobban is védekeztünk, és többet tudtunk indítani, könnyű gólt szerezni. Összességében könnyen viszonylag könnyen nyertünk” – nyilatkozta Carlos Ortega az mkb-mvmveszprem.hu-nak.

A Bajnokok Ligája legutóbbi kiírásában negyedik helyen végzett veszprémiek júniusban döntöttek arról, hogy a magyar NB I alapszakasza helyett a tízcsapatos nemzetközi sorozatban játszanak.

A SEHA Ligában szerb, horvát, bosnyák, macedón, szlovák és fehérorosz ellenfelekkel küzdenek majd meg, a sorozat számukra márciusban zárul, ezt követően csatlakoznak majd az NB I felsőházi rájátszásához.

Eredmény – SEHA Liga, 1. forduló

Vojvodina (szerb) – MKB MVM-Veszprém 19-32 (9-13)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik