Sport

Matthews őrzi az előnyét a Vueltán

John Degenkolb nyerte a Vuelta negyedik, keddi szakaszát.

Degenkolb a cordobai hajrában nagy fölénnyel szerezte meg a győzelmet Vicente Reynes (IAM Cycling) és Michael Matthews (Orica-GreenEdge) előtt. Az összetettben Matthews megőrizte a vezető helyét. A favoritok a főmezőnyben értek célba, így közöttük a különbségek nem változtak – írja a velo.hu.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A 164,7 km-es etap második felében egy nagy kört tett meg a mezőny Cordoba környékén. A versenyzőkre két kategorizált emelkedő várt, melyek közül a második 26km-rel magasodott a cél előtt. A nap szökését már az első kaptatón megfogták, mely után több támadás bontakozott ki. Az utolsó hegyet követő lejtmenetben Alejandro Valverde is elgurult. Az ekkor formálódott négyfős csoportnak azonban 26 másodpercnél nagyobb előnye nem volt és 10km-rel a cél előtt megfogták őket.

A hegyeken megfeleződött, de így is több sprintert tartalmazó főmezőny élén a hajrában az Orica-GreenEdge sora diktálta az iramot, de Matthews végig be volt zárva. Reynes indított a célegyenesben, aki mögül Degenkolb bújt ki és a németet ezen a délutánon nem lehetett megállítani.

Még több hír a Vueltáról ide kattintva!

Eredmény – 4. szakasz, Mairena del Alcor-Cordoba, 164,7 km

1. John Degenkolb (német, Giant) 4:02:55 óra
2. Vicente Reynes (spanyol, IAM Cycling) azonos idővel
3. Michael Matthews (ausztrál, Orica) a. i.
   
Az összetett élcsoportja:
1. Michael Matthews 13:30:44 óra
2. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) 15 mp hátrány
3. Rigoberto Uran (kolumbiai, Omega Pharma – Quick-Step) 19 mp h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik