Sport

Félmaratont futnak a Tűzoltó utcai gyermekekért

Gyógyult fiatal, gyógyulófélben lévő édesanya és gyermekonkológus is elindul a WizzAir félmaratonon szeptember 14-én.

Sok szempontból különleges lesz az idei budapesti félmaratoni verseny. Például azért, mert tizennyolc év után az egyik vezető sportszergyártó kiszáll a szponzorációból, így a több mint tízezer embert megmozgató (tavaly 13 ezren indultak) sporteseménynek új névadója lett: a WizzAir, erről már korábban írtunk.

Futóversenyeken már többször előfordult, hogy egy-egy nemes cél szellemében baráti társaságok vagy kis közösségek állnak rajthoz, és ez így lesz ezen a szeptemberi napon is. A Tűzoltó utcai Gyermekklinika betegeinek gyógyulásáért munkálkodó Őrzők Alapítvány jótékonysági futócsapata már egy ideje „edzésben van”, hogy amikor kell, magabiztosan teljesítse a távot szűk egy hónap múlva.

Hogy miért indulnak el a futónagykövetek? Az Egynapos Osztály létrehozásáért „kampányolnak”, és adományokat gyűjtenek a futásukkal, a remény üzenetének hirdetésével. A cél, hogy a daganatos gyermekek barátságos kórházi környezetben kaphassák meg a kezeléseket. Nincs jelenleg ilyen osztály a klinikán, azért lenne fontos a létrehozása, mert segítségével a gyermekek járóbetegként, a lehető legkevesebb időt kórházi környezetben töltve kaphatnák meg a szükséges kezeléseket, s így estére már újra családjukkal lehetnének.

 

A futócsapat tagja többek között dr. Hauser Péter gyermekonkológus.

„A gyermekkori daganatos betegségek 70 százaléka gyógyítható a megfelelő időben adott megfelelő kezeléseknek köszönhetően. Én ezt képviselem, és ezt tapasztalom munkám során. Többszörös maratonistaként és félmaratonistaként futom le a WizzAir félmaratont a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán gyógyulókért” – mondja a szakember.

Lesz a csapatban olyan futó is, aki már felgyógyult daganatos betegségéből.

„Kamaszkoromban magam is a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán gyógyultam. Ma már az Őrzők Alapítvány önkénteseként munkálkodom és lelket öntök azokba, akik még harcaikat vívják. A WizzAir félmaratont a gyógyulófélben lévő gyermekekért teszem meg” – beszél motivációjáról Szécsényi Erzsébet gyógyult fiatal (a gyógyultak történetéről lehet olvasni az orzokalapitvany.org oldalon).

De olyanok is futnak, akik még jelenleg is küzdenek a betegséggel, és jó úton járnak. Gadányi Bálint ugyan nem a Tűzoltó utcában gyógyult, de 19 évesen átesett egy daganatos betegségen, ma már gyógyult triatlonista.

A kétgyermekes családanya, tanítónő, Szigeth Szilvia történetét talán már sokan ismerik, aki mégsem, az nézze meg az őt és történetét bemutató videó megtekintéséhez.

 

Az Őrzők Alapítvány ügye egyébként 250 forinttal támogatható a 13600-as adományvonal tárcsázásával, majd a hangjelzés után a 36-os mellék beütésével, valamint az OTP 11709002-20065829-es számlaszámán, de interneten is lehet támogatni az ügyet (talán követhetőbb, egyszerűbb ez a módszer, amihez IDE KELL KATTINTANI.

További információt lehet elérni az alapítvány Facebook-oldalán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik