Sport

Kilenc év után az első magyar érem világversenyen

A lengyelországi U18-as férfi kézilabda Európa-bajnokság döntőjében 33-30-ra kikapott a magyar-válogatott a franciáktól. Elvesztettük a döntőt, de nyertünk egy ezüstérmet.

Itt az új generáció, amelyre lehet majd építeni a jövő kézilabda-válogatottját? Meglehet, mivel 2005 után először szerzett érmet magyar férfi utánpótlás-válogatott világversenyen. 

 
A franciák megtáltosodtak a csoportmeccsek óta
Forrás: eurohandballpoland2014.pl

Gyurka János együttese ráadásul extra meneteléssel – a horvátok, a franciák, a románok, a németek, a lengyelek és a dánok legyőzésével -, 100 százalékos teljesítménnyel jutott döntőbe, ahol megint a franciák jöttek szembe.

Hogy azért, mert a csoportkörben nyolc góllal vertük őket, és tudat alatt amolyan “ez úgyis meg lesz könnyelmű hangulatban” vágtak neki a srácok a találkozónak vagy azért, mert a franciák csak altattak minket a selejtezőben nem tudjuk, de tény, a döntő nem úgy sült el, ahogy szerették volna.

Sokkal szorosabb meccsen szinte végig fej-fej mellett haladtak a felek, de a félidőre még két gólos előnnyel mehettek pihenni a magyarok (18-16). 

A szünet után gyorsan felzárkóztak a franciák, de csak a 19. percben tudtak előnyt szerezni (27–26), majd a hajrá kezdetén már két góllal vezettek a gallok (30–28). Mivel nekünk kellett rohanni az eredmény után, ezt már meg is tartották a végéig 33–30.

Maradt az ezüst, pontosabban nyertünk egy ezüstöt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik