Sport

Karl Erik Böhnre emlékeztek Görbiczék

A februárban elhunyt norvég kézilabdaedzőt a Győri Audi ETO és a HK Larvik játékosai sem felejtik.

A magyar és a norvég együttes – Böhn legutóbbi két klubja – szombaton emlékmeccsen mérte össze tudását a Handball Fiesta elnevezésű tornán, melyen a Larvik 30-24-re diadalmaskodott.

A szervezők elárulták, hagyományteremtő szándékkal hozták létre ezt az összecsapást, mert ezentúl évente megrendezik a párharcot, hol Magyarországon, hol Norvégiában – írja a blikk.hu.

 Fotó: MTI

Az első mérkőzést egy Böhn-dombormű átadásával egybe, melyről Görbicz Anita és Gro Hammerseng vette le a leplet. Lebó Ferenc győri szobrászművész alkotását később az új győri arénában helyezik majd el.

„Nagyon megható, hogy aput mennyire szerették Magyarországon, s az emberek továbbra is őrzik emlékét a szívükben” – mondta Jenny, Karl Erik Böhn 19 éves leánya a Blikknek.

“Az emlékműállítás jelzi, milyen nagy hatással volt környezetére. Persze eddig is tudtam, hogy csodálatosak az ottani szurkolók és azok is, akik körülvették, de ez újabb adalék kapcsolataira. Sajnos a munkám miatt nem vehettem részt a ceremónián és a meccsen, de az ősszel mindenképpen szeretnék ellátogatni édesapám második otthonába.”

Fotó: MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik