Sport

Hosszú Katinka: “Erre a második helyre büszke lehetek”

A berlini úszó Európa-bajnokság szombati magyar érmesei nyilatkoztak a versenyeket követően.

Fotó: MTI

“Pici csalódást éreztem az ezüst miatt, de aztán ráébredtem, hogy soha nem úsztam döntőt nagy bajnokságon ebben a számban. Meg hát az a Pellegrini győzött, aki mégiscsak a világcsúcstartó, szóval megnyugodtam, s úgy ítélem most már meg, hogy erre a második helyre büszke lehetek” – értékelt Hosszú, aki ezüstérmet nyert 200 méter gyorson.

Fotó: MTI

Kapás Boglárka – aki 1500 méteren lett ezüstérmes – elmondta, éremért jött, még az arany is felsejlett, de a spanyol lány erősebb volt nála.

“Tudatosan kezdtem a szokásosnál lassabban, úgy épült fel a taktikám, hogy fokozatosan gyorsítok, s amíg lehet, az elején tartalékolok, hogy minél tovább kitartson az erőm.”

Fotó: MTI

Cseh László óriási hajrával szerezte meg az ezüstérmet 100 méter pillangót, helyezésével elégedett volt.

“Azt hittem, hogy a jó rajt után kellőképpen gyors is vagyok, aztán kiderült, hogy nem így van, de a második ötvennel, s a hajrával elégedett vagyok” – nyilatkozta az MTI-nek Cseh László. “A nyolcas pálya jó volt, viszont nyilvánvalóan többet kell gyakorolnom ezt a számot is év közben, hogy meglegyen a kellő tapasztalat itt is.”

Fotó: MTI

Balog Gábor is boldogan nyilatkozott, hisz elmondása szerint azért ment Berlinbe, hogy érmes legyen.

“Titkon nagyon bíztam benne, de nem akartam elkiabálni, az Eb előtt inkább csak annyit mondtam, ha kérdeztek, hogy az 1-4. helyek egyikére várom magam. Bronz lett belőle, nagyon boldog vagyok. Utoljára 2008-ban álltam dobogón, amikor ezüstöt nyertem az ifjúsági Európa-bajnokságon, de nemzetközi felnőttversenyen nem volt érmem. Legalábbis máig nem.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik