Sport

Gyurta hatodik lett, Hosszú döntős 200 gyorson

Gyurta Gergely hatodik lett a 800 méter gyors pénteki döntőjében a berlini úszó Európa-bajnokságon.

A múlt héten nyílt vízen, 10 kilométeren tízedik, a csapatversenyben negyedik, szerdán – már medencében – pedig 1500 méteren hatodik Gyurta ezúttal is végig a középmezőnyben úszott, és végül 7:55.47 perces idővel ért célba, ami 13 századdal rosszabb, mint amit a csütörtök délelőtti előfutamban elért.


 Fotó: MTI

A győzelmet az 1500 méteren is első olasz Gregorio Paltrinieri szerezte meg. Gyurta Gergely a verseny után arról beszélt, hogy nem várt túl sokat magától 800-on:

“Tudtam, hogy nem fogok eget rengetőt úszni, különösen az elmúlt két nap 1500-as futamai, meg a múlt heti nyíltvízi programom után, nem is esett jól a mai verseny. Éreztem az izmaimban a fáradtságot, ést nem segít, ha az állóképességem megvan, de lassú vagyok.”

A női 200 gyors elődöntőjében Hosszú Katinka volt érdekelt: a csütörtökön két aranyat is szerző úszó a harmadik legjobb idővel került be a fináléba, az olasz Federica Pellegrini és az orosz Veronica Popova mögött.

 Fotó: MTI/EPA

Hosszú a második futamban nagyon szoros versenyben, másodikként csapott célba 1:56.96 perces idővel, amely kilenc századdal jobb, mint a délelőtti előfutamban elért ideje.

50 méter háton viszont nem jutott fináléba, mivel csak a 15. helyen zárt 28.86 másodperces idejével.

Hosszú a futam után már a 200 gyors szombati fináléjáról beszélt, ahová nem sokkal korábban jutott be: “az ötven hátról csak annyit, hogy az a 100 hát miatt fontos, ma a 200 gyorsra figyeltem igazán, jó, hogy most már stabilan tudok 1:56-ot menni. A holnapi döntő érdekes lesz, mert sokan vagyunk hasonló idővel, a 3-as pálya pedig megfelelő, középtájon van, onnan látni fogom a riválisokat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik