Sport

Hosszú Katinka fél óra alatt két aranyat nyert

Hosszú Katinka megvédte címét 200 méter vegyesen a berlini úszó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján, majd 100 méter háton holtversenyben lett aranyérmes.

A szám világ- és Európa-bajnokának újabb sikeréhez kétség sem férhetett, már pillangón egy testhossznyi előnyt szerzett, ezt pedig csak növelte háton. A hátralévő 100 méteren, mellen és gyorson csak az volt a kérdés, hogy megdönti-e saját Európa-csúcsát, ez végül 2:08.11 perces idejével nem jött össze, de így is három tizedet gyorsult a szerdai elődöntőhöz képest.

 Fotó: MTI

Verrasztó a pillangó és a hát után is másodikként fordult, de aztán mellen megelőzték, és gyorson már nem tudott javítani, így 2:12.95 perccel negyedik lett, ami 35 századdal volt rosszabb, mint szerdai ideje.

Hosszú második aranyérmét nyerte Berlinben; hétfőn 400 méter vegyesen is megvédte címét.

A Vasas háromszoros világbajnokát alig 40 perccel a 200 méter vegyesen aratott diadala után szólították ismét a medencébe. Az első 50 méter után negyedikként fordult, de a második hosszon feljött a második helyre. Úgy tűnt, ezen már nem tud javítani, azonban az utolsó métereken hatalmasat hajrázva századra azonos idővel, 59.63 másodperccel csapott célba a végig vezető dán Mie Östergaard Nielsennel. Hosszú 56 századot javított szerdai elődöntős idején.

Kapás Boglárka címvédőként bronzérmet nyert 800 méter gyorson. A 21 éves magyar versenyzőtől a táv elején ketten elszakadtak, de a harmadik helyét biztosan tartotta, majd fokozatosan növelte előnyét üldözőivel szemben, így az érem nem forgott veszélyben.

Fotó: MTI

Végül 8:22.06 perccel csapott a célba, ami közel hét másodperccel jobb idő, mint amit a szerdai előfutamban úszott.

Kozma Dominik az ötödik legjobb idővel jutott a férfi 100 méter gyors pénteki fináléjába. A Kőbánya SC 23 éves versenyzője a második elődöntőben harmadikként csapott a célba 48.83 másodperces idővel, ami azt jelentette, hogy újabb három századot faragott a délelőtti előfutamban elért országos rekordján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik