Sport

Eb-bronzérmes női gyorsváltónk

A Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Kapás Boglárka, Hosszú Katinka összeállítású magyar váltó bronzérmet nyert 4x200 méter gyorson a berlini úszó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

A mostani kontinensviadalon először szereplő Jakabos hatodik helyen “indította” a 200 méter vegyesen másfél órával korábban negyedik helyen végzett Verrasztót, aki visszacsúszott a hetedik helyre. Ezen a pozíción a délutáni program első döntőjében 800 méter gyorson bronzérmes Kapás nem tudott változtatni.

Nem úgy, mint a csütörtökön 200 méter vegyesen és 100 méter háton is aranyérmes Hosszú Katinka, aki harmadjára is fantasztikus sebességgel tempózott, aminek köszönhetően 7:54.23 perces idővel behozta a magyar stafétát a harmadik helyre.

Fotó: MTI

Ez volt a berlini kontinensviadal tízedik magyar érme: Hosszú Katinka győzött 200 és 400 méter vegyesen, illetve 100 méter háton, Cseh László 200 méter vegyesen diadalmaskodott, ezüstérmes lett Biczó Bence 200 méter pillangón és a nyíltvízi szakágban 10 kilométeren Risztov Éva, 25 kilométeren pedig Olasz Anna, továbbá a magyar négyeshez hasonlóan harmadikként zárt a női szinkrontoronyugró páros, Kormos Villő és Reisinger Zsófia, valamint Kapás Boglárka 800 m gyorson.

A kontinensviadalon tíz egyéni és egy váltószámban induló Hosszú berlini medálgyűjteménye pedig három aranynál és egy bronznál tart a mostani harmadik hellyel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik