Sport

Hosszú Katinka újabb két számban a legjobb

Úszónőnk újabb két számban volt a leggyorsabb a berlini úszó Európa-bajnokság a szerdai előfutamai során.

Biczó Bence futamát 1:56.63 perces eredménnyel megnyerve a harmadik legjobb idővel jutott be a 200 méter pillangó esti elődöntőjébe, míg Pulai Bence ugyanitt 20. lett és kiesett.

200 vegyesen a három magyart egyazon selejtező futamba sorsolták. Hosszú Katinka 2:11.06 perces eredménnyel nyerte a negyedik előfutamot, Verrasztó Evelyn 2:14.03-mal második lett, míg a harmadik magyar, a fiatal György Réka 2:16.22-vel hatodikként csapott célba. Ez utóbbi eredmény a 19. legjobb volt összesítésben, míg Verrasztóé a 6., Hosszúé a legjobbnak bizonyult, így ők ketten léphettek tovább az elődöntőbe.

Hosszú sokáig nem pihenhetett, mert nem sokkal 200-as előfutama után máris rajtköre szólították 100 háton, ahol 1:00.08 perces eredménnyel nyerte futamát, és később kiderült, hogy ez az egész mezőnyt tekintve is a legjobb idő volt.

Kapás Boglárka, a 800 méteres gyorsúszás 21 éves címvédője a délelőtti program során a harmadik előfutamban úszott, és ott a leggyorsabbnak bizonyult 8:28.87 perces idejével, összesítésben a harmadik legjobb idővel lépett tovább..

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik