Sport

Cseh László nagyot csatázott az Eb-aranyért

Cseh László hatalmas csatában nyerte meg a 200 méter vegyes szerdai döntőjét a berlini úszó Európa-bajnokságon.

Cseh a pillangó után másodikként fordult, majd háton – a várakozásoknak megfelelően – átvette a vezetést, de mellen a brit Roberto Pavoni megelőzte.

 Fotó: MTI/EPA

Gyorson aztán feljött a két német úszó is, így tulajdonképpen négyen egyszerre értek a célhoz, de a benyúlás a magyar klasszis versenyzőnek sikerült a legjobban, így 1:58.11 perccel győzött, amivel 11 századdal elmaradt a keddi elődöntős idejétől.
   
Cseh 12. nagymedencés Eb-aranyérmét nyerte, ebben a számban pedig sorozatban ötödször diadalmaskodott. Ez a bravúr korábban is csak neki sikerült a kontinensviadalok történetében, méghozzá 400 méter vegyesen.

A 200 gyors fináléjában Kozma Dominik volt érdekelt, és nem is maradt le sokkal a dobogóról, hiszen 13 századdal a bronzérmes francia Yannick Agnel mögött a negyedik lett.

A Kőbánya SC versenyzője jól kezdett, 50 méter után másodikként fordult, majd valamelyest visszaesett a második hosszon, de a harmadikra újítani tudott, így a győzelemért csatázó német Paul Biedermann és szerb Velimir Stjepanovic mögött harmadikként vágott neki az utolsó 50 méternek, amelynek végére azonban elfáradt és a szám olimpiai és világbajnoka, Agnel megelőzte.

 Fotó: MTI

Kozma így is erőn felül teljesített, ugyanis 1:46.78 perces idejével egyéni csúcsot úszott, s mindössze 13 századdal maradt le a dobogóról.
    
A győzelmet a 400 méteren is győztes Stjepanovic szerezte meg két századdal megelőzve a háromszoros Eb-címvédő Biedermannt.

Biczó Bence a harmadik helyen jutott a 200 méter pillangó csütörtöki fináléjába, miután a szám Eb-ezüstérmese a második elődöntőben harmadikként csapott célba 1:56.44 perces idővel, ami 19 századdal volt jobb, mint a délelőtti előfutamban, és ezzel megelőzte az első elődöntő valamennyi indulóját is.

A zárószámban, 100 női háton Hosszú Katinka kihozta magából a maximumot, nem fáradt el, így a harmadik legjobb idővel lett finalista.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik