Sport

Gyurta lemaradt a dobogóról, Hosszú kihagyja a döntőt

A berlini úszó Európa-bajnokság keddi versenynapján Gyurta Dániel épphogy lemaradt a dobogóról 100 méter mellen.

A magyar úszó a negyedik legjobb idővel jutott be az Eb-döntőbe. A dobogóra négy versenyző volt a legesélyesebb, természetesen Gyurta, valamint a litván Titenis, valamint a két a brit, Peaty és Murdoch.

A rajt után Titenis és Peaty haladt az élen, a fordulónál viszont már Murdoch tempózott az első helyen. Gyurta Dániel tempója viszont a végén kevés volt, elmaradt saját rekordjától is, így csak a negyedik helyen csapott a célba.

 Fotó: MTI

Az aranyat és a két ezüstöt a britek, a bronzot a litván úszó nyerte.

Hosszú Katinka az ötödik legjobb idővel jutott a női 100 méter gyors szerdai fináléjába. A hétfőn 400 méter vegyesen címét megvédve aranyérmes úszó a második elődöntőben harmadikként csapott célba 54.48 másodperces idővel, azaz három századdal elmaradt a délelőtti előfutamban elért egyéni csúcsától.

Nem sokkal az elődöntő után azonban úgy döntött a magyar úszó, hogy nem vesz részt a fináléban.

“Holnap 200 vegyesen és 100 háton indulok, a 100 gyors döntőjében viszont nem. Ahhoz valami egészen nagy időt kellett volna repesztenem, de nem vagyok elégedetlen, nagy versenyen most indultam először ebben a számban. A 200 gyorsra mindenesetre jó tapasztalattal szolgált” – indokolta döntését Hosszú Katinka

Eredmény – úszó-Eb, férfi 100 mell

1. Adam Peaty (Nagy-Britannia) 58.96 mp
2. Ross Murdoch (Nagy-Britannia) 59.43
3. Giedrius Titenis (Litvánia) 59.61
4. Gyurta Dániel 59.88

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik