Sport

Cseh László és Kozma Dominik is finalista

A címvédő Cseh László a legjobb idővel jutott a 200 méter vegyes szerdai döntőjébe a berlini úszó Európa-bajnokság keddi versenynapján. A szám másik magyarja, Verrasztó Dávid kilencedikként zárt.

A 11-szeres nagymedencés Eb-győztes Cseh a második elődöntőben végig vezetve elsőként csapott célba 1:58.00 perces idővel, ami több mint egy másodperccel jobb volt, mint a délelőtti előfutamban elért 1:59.17 perc.


 Fotó: MTI

Verrasztó ugyanebben a futamban hiába javított nyolc tizedet délelőtti teljesítményén, hatodikként ért célba 2:00.43 perccel, ami azt jelentette, hogy 11 századdal lemaradt a fináléról.

Kozma Dominik is medencébe szállt: a harmadik legjobb idővel jutott a 200 méter gyors szerdai fináléjába. Az első elődöntőben óriási lendülettel kezdett, előnyét fokozatosan növelve 150 méternél már egy testhosszal vezetett, így könnyedén nyerte futamát 1:46.89 perces idővel, ami több mint egy másodperccel volt jobb annál, mint amit a délelőtti előfutamban (1:47.99) úszott.

Kedden este korábban Gyurta Dániel negyedik helyen végzett 100 mellen, míg Hosszú Katinka bár ötödik idővel bejutott a 100 méter gyors döntőjébe, végül nem vállalta a szereplést, hiszen szerdán 200 vegyesen és 100 háton is indul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik