Sport

Mocsai: Nem a doktori fokozat dönt a vezetői képességekről

Harcba száll Mocsai Lajos a Testnevelési Egyetem rektori posztjáért. Úgy véli, alkalmasságát nem a tudományos fokozat és nem a miniszterelnöki vagy a miniszteri támogatottság határozza meg.

egy hónapja számoltunk be róla, Mocsai Lajos pályázik a szeptemberben önálló intézménnyé váló Testnevelési Egyetem rektori posztjára. A Népszabadság hétfői számában ezt maga az érdekelt újra megerősítette. Mocsai Lajos 1978 óta tanít a Testnevelési Főiskolán és docensi fokozata van, így egyáltalán nem ismeretlen terep számára a patinás intézmény, sőt.

Jelölését amúgy a felsőoktatási törvény módosítása tette lehetővé azzal, hogy eltörölte azt a korábbi feltételt, amely szerint a rektornak tudományos fokozattal kell rendelkeznie. 

A kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a lap kérdésére cáfolta, hogy a miniszterelnökkel vagy Balog Zoltán miniszterrel egyeztetett volna pályázati szándékáról. A tudományos fokozat hiányával kapcsolatban pedig megjegyezte, hogy 2002-ben megkapta az Európai Kézilabda-szövetség életműdíját. “A vezetői kvalitásai valakinek nem a PhD-fokozattal dőlnek el” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik