Sport

Dombiék nyerték a fődíjat

A Dombi Rudolf, Boros Gergely duó nyerte a férfi kajakpárosok 200 méteres döntőjét a kajakosok és kenusok szolnoki országos bajnokságának vasárnapi zárónapján, így övék lett a fődíj, azaz a Séra-kupa és a 100 ezer forint.

A Séra Miklós Baráti Kör a győztes férfi kajaknégyesnek is felajánlott 80 ezer forintot és egy ugyanilyen kupát – amelyre a 2007-ben elhunyt legendás mesteredző arcképét gravírozták -, ezt szintén Dombiék hódították el Nádas Bencével és Birkás Balázzsal kiegészülve.

K-1-ben az olimpiai hatodik Dudás Miklósé lett a bajnoki cím a legrövidebb távon, míg a kenusoknál Nagy Péter egyesben és Lantos Ádámmal párosban is diadalmaskodni tudott, a kvartettek fináléját pedig a Lantos vezette győri hajó nyerte.

Fotó: MTI

Az ob első két napján összesen hat aranyérmet begyűjtő kajakos Szabó Gabriellának vasárnap egy elsőség jutott a honvédos négyes tagjaként, egyesben és párosban ezúttal második lett.

A viadalon 47 egyesület 925 versenyzője méri össze tudását, a küzdelmek a 15 órakor kezdődő 5000 méteres döntőkkel zárulnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik