Sport

Gyurta Dániel benzinüzemmódra kapcsolt

Tizenkét férfi és öt női versenyzőből álló magyar úszó-válogatott péntek reggel indult Berlinbe, az Európa-bajnokságra. Hétfőn már döntőznek.

Risztov Éva révén már meg van az első érem – nyíltvízi 10 kilométer -, ám Kis Gergő (400 gyors) és Hosszú Katinka (400 vegyes) a síkvízi szakág – magyarul az 50 méteres feszített víztükrű medencében – számára is érmet szerezhet Magyarország számára, akár már hétfő este.

“2012-es debreceni kontinensviadal kilenc magyar Eb-címe után most három magyar Eb-elsőségnek van inkább realitása. Abban bízunk, hogy összességében a tíz magyar dobogós hely meglesz, és akkor határkőhöz érkezünk, mivel a számítások szerint ebben az esetben megszületik a nagy medencés Európa-bajnokságok 200. magyar úszóérme is” –nyilatkozta Kiss László szövetségi kapitány az indulás előtt.

Hosszú Katinka mellett a magyar aranyérem terén a férfiak legnagyobb favoritja tán Gyurta Dániel. Ha számára nem lenne elég inspiráló az eddigi két normál és hat rövidpályás Európa-bajnoki aranya mellé szerezhető újabb medál, úgy most duplán motivált lehet, hiszen épp az indulás napján jelentették be, hogy a MOL lesz a sportoló főtámogatója.

„Megnyugtató számomra, hogy mostantól Magyarország legnagyobb cége is mögöttem áll, így még inkább biztosítva van a stabil háttér a hazai- és világversenyekre történő felkészüléshez” – nyilatkozta az indulás előtt olimpiai bajnokunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik