Sport

Pars Krisztián kilencedik helyen jutott döntőbe

A kalapácsvetés címvédője ötödik lett a selejtezőcsoportjában, végül bejutott a fináléba.

Az olimpiai bajnok Pars Krisztián ötödik helyen végzett selejtezőcsoportjában a zürichi atlétikai Európa-bajnokságon csütörtökön, így a második csoport dobásai után derült ki, bejutott-e a döntőbe.

„Maradjunk annyiban, hogy várakozó állásponton vagyok” – mondta az MTI-nek a láthatóan feszült szombathelyi atléta, s annyit tett hozzá: nem jó a dobókör.

A címvédő és világranglista-vezető versenyző elsőre szinte telibe találta a 75 méteres selejtező szintet jelző vonalat (74,44 méter). Második kísérlete hozzáért a hálóhoz és szektoron kívül ért földet. Harmadikra elindította a forgást, majd abbahagyta, aztán újrakezdte, de ez a dobás is érvénytelen, szektoron kívüli volt.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Honfitársunk végül bejutott a fináléba. A selejtező második csoportjában négyen értek el jobbat a címvédő és világranglista-vezető Pars 74,44 méteres eredményénél. Köztük a szombathelyi versenyző nagy vetélytársa, a világbajnok lengyel Pawel Fajdek, aki másodszorra biztosan dobta túl a 75 méteres szintet (77,45). Ezzel meg is nyerte a selejtezőt, Pars a kilencedik helyen került be a szombati fináléba.

A 2010-ben junior vb-ezüstérmes Hudi Ákos 71,82 méterrel kezdett, második kísérlete érvénytelen volt. Harmadikra 72,53-ra javított, s 16. lett.

Az ifjúságiként és juniorként is vb-második Németh Kristóf felnőtt világversenyen még nem ért el kiugró eredményt, a 2010-es Eb-n a kilencedik, két éve a 16. helyen végzett. Ezúttal 71,64-gyel nyitott, aztán 72,38-cal folytatta, majd 73,33-mal fejezte be. Ezzel a 14. helyen végzett, 52 centi kellett volna még a 12-es döntőhöz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!