Sport

Női pólósaink kikaptak az USA-tól

Az amerikai női vízilabda-válogatott magabiztosan verte a magyart a Hanti-Manszijszkban zajló Világkupa csoportkörében.

Nincs megállás a női vízilabda Világkupában, csütörtökön már zsinórban a harmadik mérkőzését játszotta Merész András csapata Oroszországban. A mieink eddig kikaptak Ausztráliától, majd kitömték Dél-Afrikát, azaz a második győzelmükre hajtottak.

Az ellenfél ezúttal a jó erőkből álló Egyesült Államok csapata volt. Mi szereztünk vezetést, innentől kezdve azonban szaladni kellett az eredmény után. A szünetre már, ha nem is tetemes, de tekintélyes előnybe került az USA, 7-3-mal fordultak ugyanis a csapatok.

A harmadik negyedben tovább nőtt a két együttes közti különbség, volt, mikor már hattal is vezettek az amerikaiak (12-6). A folytatás nem hozta meg a magyar áttörést, az amerikai a találkozót végig kézben tartva zsebelték be a győzelmet, 15-10 lett a vége.

„Sajnos a második negyed elején elvesztettük a fonalat, akkor 7-2-re elmentek, onnan már nagyon nehéz volt az adok-kapokból valahogy jobban kijönni. Sok gólt kaptunk, többet, mint kellett volna, és azt kell mondjam, a játék minden elemében felülmúltak bennünket az amerikaiak. Jelenleg ebben az állapotában a csapatban nincs több. Már a Világkupa előtt jeleztem, hogy az amerikaiak és az ausztrálok ide készültek, ami látszott már Cegléden és Hajdúszoboszlón is. Most meg nagyon látszott” – mondta Merész András a szövetség honlapján, a waterpolo.hu-n.

Az még nem dőlt el, hogy ki ellen játszunk a négy közé jutásért.

Eredmény – Vízilabda Világkupa, nők, csoportkör

Magyarország – Egyesült Államok 10-15 (2-4, 1-3, 4-5, 3-3)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik